20:00

Kurdiska FF Örebro

Referat: Frövi IK - Kurdiska FF Örebro

Ungt Frövi tog poäng i seriepremiären
Efter en bra försäsong var det dags för seriepremiär i div 6. Första matchen var hemma mot Kurdiska FF från Örebro ett spelskickligt och rutinerat lag som sprang hem div 7 förra året. Vi börjar första halvlek lite avvaktande och tempofattigt och når inte upp till den nivå vi vet att vi kan prestera. I spelminut 18 får vi en hörna från höger som Burin skruvar direkt mot mål men precis på mållinjen räddar en utespelare bollen med handen. Förseelsen medför straff till FIK och även rött kort för den Kurdiska spelaren. Straffen räddas av den Kurdiska målvakten. Då vi inte håller ihop våra lagdelar i första halvlek på det sätt som krävs så blir det lätt luckor och vid spelminut 22 så nyttjar bortalaget detta till att göra 0-1. Jobbigt men bara att kämpa på och tro på vår spelstrategi. Vi har en spelstrategi som är bra men vi vågar inte riktigt tro på oss själva utan spelar för tempofattigt och avvaktande i första halvlek som innebär att vi går mållösa av plan när domaren blåser av för första halvlek. Med ett 0-1 underläge i paus och ett spel som vi absolut inte är nöjda med pratar vi ihop oss i paus om att gå ut och ha roligt på plan och våga spela vårt spel med högt tempo och hög press. Spelet i andra blir mycket bättre än i första. Vi har större delen av spelet och motståndarna skapar inga större farligheter. Vi har ett antal fina anfall och chanser men sätter inte bollen i nät. Med knappt 10 min kvar och mitt i en Frövipress så får vi en frispark på vänstra sidan av planhalvan och någon meter utanför straffområdet. OH slår frisparken mot målvaktens vänstra kryss men målvakten är där och tippar till hörna. Burin slår hörnan från höger med innerskruv och hittar en perfekt bollbana till Danne som får en kalasträff med pannan 1-1 kvitterat - härligt och rättvist. Vi fortsätter att skapa och några minuter efter kvitteringen är Rosen nära att bli matchhjälte men tåfjutten smiter utanför... Det blir inga fler mål utan matchen slutar oavgjort. Vi behöver tuffa till oss mer på matcherna och inte vara så snälla men det skall vi ändra på framöver. Vi ger oss själva beröm för att vi inte ger oss utan mal på efter vår spelstrategi vilket tillslut gav ett kvitteringsmål. Inställningen, tempot och pressen i andra halvlek tar vi med oss inför kommande matcher.